عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 371
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

بحثي پيرامون كاتا

 

«بحثی پیرامون کاتا» 

در تمرینات و مسابقات کاراته (KARATE)، دو قسمت عمده به نامهای کاتا (KATA) و مبارزه (کومیته = KUMITE) وجود دارد.

کاتا به تمرینات رسمی گفته میشود؛ که مجموعه ای از حرکات و تکنیکهای دفاعی و حمله ای با حریفان فرضی در خط اجرایی مشخصی به نام «اِمبوسِن» (EMBUSEN) میباشد.

در حقیقت کاتا از طریق تمرینات طاقت فرسا، مبارزات و تجربه های روحی و عاطفی اساتید بزرگ بوجود آمده است. امروزه حدود بیش از ۷۰ نوع کاتا اجرا میگردد.


با تمرینات صحیح کاتا میتوان با یک تیر چند نشان را مورد هدف قرار داد. تعدادی از مزایای مزبور عبارتند از: پرورش جسم، تقویت استخوانها و عضلات (بمانند وزنه زدن، عضلات بدون ازدیاد محسوس حجم تقویت شده؛ مویرگهای خونی بیشتری در بدن ایجاد میشود که سبب بهبود عمل خون رسانی به اعضای مختلف میگردد و از بیماریهایی چون سکته مغزی و قلبی و واریس رگهای پا جلوگیری مینماید.)، افزایش و پیشرفت در عکس العملهای سریع، بهبود سرعت، رسیدن به قدرت مطلوب، بالا رفتن سطح فنی و تکنیکی، بارور شدن عاملهای اساسی معنوی، روحی و شخصیتی مانند: اعتماد بنفس، شجاعت، خونسردی، تواضع و فروتنی، انضباط و هماهنگی بهتر اعضای مختلف بدن با سلسله مغز و اعصاب.
در آزمون اخذ درجات (کیو و دان) کاتا یکی از مراحل مهم و تعیین کننده امتحانات مربوطه میباشد و دارای امتیاز بالایی در موفقیت یک کاراته کا در این زمینه است. در حقیقت اجرای یک کاتا توسط هنرجوی کاراته نشانگر رعایت عوامل و خصوصیات آن فُرم میباشد که عبارتند از: شکل صحیح تکنیک (کیهون = KIHON)، سرعت، قدرت، چاکوگان (هدف گیری، نقطه نگاه، در زمان اجرای کاتا نگاه باید بجایی معطوف شود که تکنیک در آن جهت اجرا گردیده است.)، ذانشین [ذخیره فکری، هوشیاری کامل، فرد کاتارو باید بعد از پایان کاتا با هوشیاری به حالت یوی (حالت آماده بودن) همراه با آرامش برود.]، کیمه (اِتمام کامل تکنیک و آزاد ساختن انرژی در لحظه پایان اِجرای آن)، تنفس و کنترل آن، استفاده از مرکز ثقل و حفظ تعادل، ریتم، انبساط و انقباض بموقع عضلات.


بنابراین به حق میتوان اِدعا نمود که کاتا، روح و ادبیاتِ کاراته میباشد.

تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 312
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

9 قاعده كلي مبارزه

 

 

9 قاعده كلي مبارزه آموزش كاراته -  شوتوکان

هنرجويان رزمي مي توانند استراتژي نظامي را در مبارزات و دفاع شخصي به كار ببندند
چه رابطه اي بين استراتژي و تاكتيك وجود دارد؟ ممكن است عده اي بگويند، هردو يكي هستند. ولي با وجود اينكه مرز مشخصي بين آن دو وجود ندارد، تاكتيك را با مقياس كوچك و استراتژي را با مقياس بزرگ اندازه مي گيرند. در هنرهاي رزمي، زمانهاي طولاني را صرف تمرين تاكتيك مي كنند و از فنون شگفت آور دستها، پاها و آرنج ها استفاده مي كنند. همچنين رزمي كاران مبادرت به تمرين فنون دفاع شخصي مي كنند كه تركيبي از حركات پيچيده است و براي مبارزه با چندين حريف مي باشد. و اما درباره استراتژي مذكور توسط نه قاعده كلي در جنگها تعريف شده اند.
اين نه اصل در تمام جنگهاي بزرگ جهان، كم و بيش وجود دارند و از كارآرايي زيادي برخوردارند. در هر جنگي، پيروزي از آن طرفي است كه از اين نه اصل به خوبي بهره ببرند. جالبتر اينكه، زمينه اجرايي اين اصول نه تنها در ميادين جنگ بلكه در مبارزات تن به تن بسيار زياد است.  هدف 
اولين اصل در يك جنگ و يا رزم تن به تن، هدف مي باشد. براي يك فرمانده نظامي به هلاكت رساندن دشمن و جنگيدن، هدف اصلي است. در صورتي كه براي يك رزمي كار امروزي كشتن حريف بندرت يك هدف مي باشد ولي چنانچه، غلبه كردن بر حريفش و يا حتي از پا درآوردن او هدف باشد، عاقلانه استالبته، اجتناب از زدوخورد و فرار هم مي توانند جزء اهداف باشند.
لازم به ذكر است كه حدس زدن هدف حريف نيز مفيد است. در درگيريهاي خياباني، ممكن است كه هدف مهاجمين طوري طرح ريزي شده باشد كه قصد جان شما را داشته باشند. در اين حالت، آسانتر آن است تا شما نيز هدفتان مطابق هدف حريف تنظيم كنيد. در ديگر درگيريها، ممكن است توسط حريفاني كه قصد حمله به شما را دارند، احاطه شويد، در اين مقعيت، لازم است تا ضد حمله درستي را اجرا كنيد. نكته مهم آن است كه بدانيد نتيجه اجراي حركتي كه مد نظر داريد، چه خواهد بود زيرا تمام اصول بستگي به اصل هدف دارد.  
حمله 
دومين اصل، حمله است. در يك ضرب المثل قديمي آمده است كه «بهترين دفاع، حمله است». اين بدان دليل است كه تنها فنون تهاجمي مي توانند نتايج خوبي داشته باشندشايد شما بهترين مدافع در دنيا باشيد و پاهاي محكم و سفتي داشته باشيد اما تنها راه براي خاتمه دادن به حملات حريف اين است كه به طريقي به وي حمله كنيد.
در حالت تدافعي، امكان دارد بعضي اوقات به شما فشار وارد شود. اما نبايد اسير حريف باشيد و سعي كنيد اقدام به ضد حمله نماييد. در اين لحظه پيشقدم خواهيد بود و اين همان اصل حمله و تهاجم است.  
كاربرد فنون ساده در درگيريها 
تهاجم و هدف از اصول كاملا بديهي هستند. كاربرد فنون ساده، يكي ديگر از اصول مهمي است كه اغلب رزمي كاران نسبت به آن بي توجه هستند و آن را ناديده مي گيرند. بهترين اطمينان براي موفقيت در هر مقابله اي استفاده از فنون ساده است. درگيريهاي خياباني هرگز به آساني درگيريهاي موجود در صحنه مبارزه نيستند. در يك درگيري واقعي مقادير زيادي آدرنالين در بدن ترشح مي شود و ممكن است احساس كنيد كه هيچ نيرو و قدرتي نداريد و يا اينكه ممكن است احساس خستگي مفرط بكنيد. در اين حالت، بهتر است تا تكيه بر فنون موثر و در عين حال بسيار ساده اي كنيد كه نتيجه خوبي داشته باشد و منجر به موفقيت سما گرددچرا سعي در به كار بردن فنون نمايشي مي كنيد و در موقعيتهايي سعي در زدن ضربات سخت همچون زدن ضربه به سر داريد؟ در صورتي كه زدن يك ضربه ساده همانند زدن ضربه كاري به ساق پا مي تواند بسيار موثر باشد و شما از دست حريف برهاند.
در يك مبارزه، موقعيتهاي مناسب دائما مثل يك چشم برهم زدن ايجاد مي شوند و از بين مي روند و شخص مجبور است تا هميشه آماده بوده و از اين موقعيتها به خوبي استفاده ببرد و فنوني را به كار بگيرد كه قبلا آنها را تمرين كرده است
فيزيك بدن 
عده اي از رزمي كاران با اين اصل موافق نيستند ولي در مبارزه اين اصل كمك زيادي به مبارزه كننده مي كند. يك هنرجوي رزمي با اندامي ورزيده و درشت مي تواند ضربات سنگيني بر حريف وارد سازد و هم چنين ضربات حريف را تحمل نمايد.
در بخش نظامي، فيزيك بدن و قدرت رابطه مستقيم با هم دارند و بعضي از نظاميان آن دو را هم معني مي دانند اما اين نيرو و قدرت است كه فنون موثر را مي سازد. به جرات مي توان گفت كه تمام فنون در دنياي ورزشهاي رزمي بي مصرف هستند مگر اينكه همراه با فشار اجرا شوند.
بدبختانه، بسياري از رزمي كاران نسبت به تعليمات فيزيكي غافلند و بر اين باورند كه دانستن نحوه اجراي فنون به تنهايي كافي است. چنين طرز تفكري نزد پيشكسوتان هنرهاي رزمي احمقانه تلقي مي شود چرا كه رزمي كاراني هستند كه بدن بسيار سخت و مقاومي دارند و علت آن تنها به دليل تمرينات فراواني است كه در طي سالهاي متمادي انجام داده اند و همواره به ورزشهاي فيزيكي بدنسان توجه داشته اند.  
مانور در حركات 
چه كاري انجام مي دهيد زماني كه در مقابل حريفي با فيزيك درشت قرار بگيريد؟ داشتن بدن بزرگ و درشت به معناي پيروزي مطلق نيست. گاهي اوقات، يك رزمي كار ريز اندام مي تواند خيلي خوب در مقابل حريفش ظاهر شود. چطور اين حالت اتفاق خواهد افتاد؟
اشخاص قد كوتاه بيشتر از ضربات پا استفاده مي كنند و بسيار سريع عمل مي كنند و بزرگي هيكل حريف مانعي برايشان ايجاد نمي كند. اينگونه افراد بايد از سرعت و چابكي خاص برخوردار باشند تا بتوانند حريف را گيج كرده و ضربات كاري را وارد سازند، در غير اينصورت موفقيت از آن حريف مقابلشان خواهد بود.  
شوك 
در يك مبارزه واقعي هر كسي كه ضربات اوليه را وارد كند، معمولا پيروز است. وارد كردن شوك به معناي حمله كردن به حريف است به طوري كه او آمادگي نداشته باشد. لازم نيست تا حريف كاملا بي اطلاع باشد، تنها كافي است كه ديرتر عكس العمل نشان دهد و فن موثري از خود نشان ندهد.
اجراي نمايشات و فنون تصنعي دست و پا اهداف اصل را برآورده مي كنند. هر رزمي كاري مي بايست شيوه اي مختلف مبارزه اي را تركيب نمايد. در ضمن يك مقدار زيركي لازم است تا بتوان حريف را در حالت سردرگمي نگاه داشت و تعادل ذهني و روحي او را برهم زد. شايان ذكر است كه منظور از زيركي، به كار بردن حيله و نيرنگ در اجراي فنون نيست.  
اطمينان 
هيچ كس پذيراي اين نيست كه حريفش به او شوك وارد كند. داشتن اطمينان از شوك جلوگيري مي كند. در خيابان، اصل اطمينان را مي توان با افزايش سطح آگاهي آشكار ساخت. در شب، هنگام حركت در بيرون از منزل سعي كنيد از مناطق روشن عبور كنيد و توجه خاصي داشته باشيد تا از گوشه و كنار خيابان به شما حمله نشود. داشتن اطمينان همچنين به معناي كوچك شمردن حريف و باور كردن تواناييهاي خود است
صرفه جويي 
صرفه جويي در نيرو به معناي اين است كه با كمترين نيرو و سلاح بتوانيد بر حريف غلبه كنيد. صرفه جويي، همچنين به معناي ذخيره كردن انرژي است كه در موقعيتهايي كه فرصت استراحت برايتان ايجاد مي شود.
در بعضي از مبارزات مبارزه به وقت اضافه مي كشد و شما مجبوريد مدت زمان بيشتري را صرف دفاع و يا حمله به حريف كنيد، در اين حالت مي بايست در فرصتهاي مناسب انرژي از دست رفته رابازيابيد و اين كار را در مواردي با اجراي بعضي فنون مي توانيد ميسر سازيد
پيوستگي 
پيوستگي بين فنون، آخرين اصل از اصول نه گانه است كه براي يك رزمي كار از اهميت خاصي برخوردار است. شما بايد بتوانيد هماهنگي و پيوستگي بين فنون اجرايي خود ايجاد نماييد.
اگر شما با تعدادي مهاجم در يك زمان روبرو شويد، در موقعيتي قرار خواهيد گرفت كه در نظر گرفتن افكار عمومي مهاجمين حائز اهميت است، چرا كه اگر به فرض سردسته گروه را مورد حمله قرار دهيد و با يك حمله و يا ضد حمله او را زا پا در آوريد، عملا توانسته ايد بر كل گروه فائق آييد.  
نتيجه 
در نظر داشته باشيد كه اين نه اصل كاملا قطعي نيستند و بندرت مي توان همه اصول را يكجا عملي كرد و نتيجه مطلوب كسب نمود. با وجود اين، اصول مذكور در بسياري از موارد سودمند هستند به شرط اينكه بتوانيد آنها را درست به موقع به كار ببنديد.


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 326
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

رنگ كمربند

 

كمربند سفيد: به معناي پاكي و سادگي است  و شروع فراگيري هنر رزمي كاراته ،كمربند سفيد در كاراته نشان دهنده اين است كه ذهن و فكر هنرجو پاك و خالي از هرچيز و نا آشنا به مفاهيم معنوي و تمرينات كاراته مي باشد.

رنگ كمربند زرد:رنگ زرد رنگي گرم و شاد است ،و باعث افزايش سوخت و ساز بدن انسان مي گردد. در كمربند زرد هنرجو مانند جوانه اي است در حال رشد و بارور شدن و آماده شدن به مراحل بعدي.

رنگ كمربند نارنجي : تركيب زرد و قرمز است و به عنوان رنگ انرژي زا معروف است.رنگ نارنجي گرما ،شور و شوق و احساس هيجان را به ذهن مي آورد .كمربند نارنجي در كاراته  نشان دهنده شخصي است كه مهارت و فهم او شروع به رشد در جهت افق هاي جديد كرده است .نارنجي معمولا براي جلب توجه مورد استفاده نيز قرار مي گيرد .

رنگ كمربند سبز: سبز نشانه ي دفاع و هنر جويي است كه به اين مرحله مي رسد ،مي تواند از خود و ديگران دفاع كند .كمربند سبز در كاراته براي هنرجويي استفاده مي شود كه شروع به شكوفايي و بهره دادن كرده است.

رنگ كمربند آبي: نشانه ي آرامش و نشانه ي ايمان و معنويت است.رنگ آبي مي تواند باعث كاهش ضربان قلب و حرارت بدن گردد،كمربند آبي در كاراته وقتي هنرجو از اين كمربند  بهره مي گيرد كه به آرامش دست يافته است و فعاليت خود را در جهت پيروزي و دفاع و فرا گيري هنر رزمي كاراته  بيشتر كرده است.

رنگ كمربند بنفش: به معني رنج و همدردي است ،كمربند بنفش در كاراته براي هنرجويي استفاده مي شود كه داراي ذهني والا با دانش روحي و  ظرفيت هاي شهودي است.در ضمن رنگ بنفش را نشانه روحيه لطيف و زيبا پسندي مي دانند.

رنگ كمربند قهوه اي : رنگي طبيعي است كه بر انگيزاننده حس قدرت و اطمينان پذيري است ،رنگ قهوه اي محبت،آسايش و امنيت حس گرما را به ذهن مي آورد.كمربند قهوه اي در كاراته بيان كننده اين است كه تكنيك هنرجو در حال كامل شدن است و ذهنش مساعد و خلاق است و داراي فكري آماده تر .

رنگ كمربند سياه : رنگ سياه تمام رنگها را در خود جذب مي كند و نشان گر غمگيني و جذابيت است، هنرجو با كمربند مشكي درگير روحيه اي تهاجمي و دنياي ناشناخته است .كمربند سياه در كاراته موقعي مورد استفاده هنرجو قرار مي گيرد كه تازه متوجه مي شود كه تصورات شروع كارش از هنر رزمي كاراته بسيار ابتدائي و كودكانه بوده و اكنون با بستن اين كمربند بيشتر در محاصره ناشناختها قرار دارد .

در ضمن كمربند بيان كننده تجربه،تعليمات،عقل و دانش حاصله براي فرد كاراته كا مي باشد كه اين نمونه ي كوچكي از تاثير رشته كاراته مي باشد .رنگ كمربند نشانه مهارت تكنيكي نمي باشد بلكه نشانه خصوصيت معنوي كاراته كا نيز است.


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 455
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

استادان بزرگ كاراته جهان:

 

استادان بزرگ كاراته جهان:

Gichin Funakoshi

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/Gichin%20Funakoshi.jpg


mabuni kenwa

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/mabuni%20kenwa.jpg


Teruo Hayashi

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/Teruo%20Hayashi.jpg


chojun miyagi

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/chojun%20miyagi.jpg


gogen yamauchi

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/gogen%20yamauchi.jpg


sosai oyama

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/sosai%20oyama.jpg


ohtsuka hironori

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/ohtsuka%20hironori.jpg


masatoshi nakayama

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/masatoshi%20nakayama.jpg


hidetaka_nishiyama

http://shihannaghavi.persiangig.com/image/bozorghane-karate/hidetaka_nishiyama.jpg

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 360
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

جنبه فيزيكي و ذهني كاراته

 

جنبه‌های فيزيكی كاراته

پایه و اساس تكنيك در كاراته عبارتند از شکل، قدرت و سرعت. قدرت در اثر نيروی وارده بر چيزی، به وجود می‌آيد. نيرو می‌تواند به عنوان محصول يك جرم يا توده (مانند مشت و یا وزن بدن كه در پس آن وجود دارد) و شتاب (تغيير سرعت بر حسب زمان )، و يا f = m×a قلمداد شود. بنابراين چنانکه هنگام وارد كردن ضربه مشت، قدرتی كه در بدن وجود دارد را از طريق شانه‌ها و بازوان به مشت انتقال دهيم، نيروی بيشتری وارد كرده‌ايم در مقايسه با صرفاً پرتاب مشت‏ٌ. روش ديگر برای وارد كردن نيروی بيشتر عبارت است از منقبض كردن آنی عضلات بدن در لحظه تماس با نقطه مورد حمله و در پی آن آزاد كردن (ريلكس) بدن. عملی كردن اين پروسه آنقدر سريع انجام می‌شود كه برای چشم غيرقابل تشخيص است ولی تأثير آن بسيار چشمگير است. عمل منقبض كردن آنی عضلات بدن، می‌تواند با عمل تاندِن (مركز ثقل بدن) تشديد شود و اين كمكی است برای تنفس صحیح در هنگام تماس با نقطه مورد حمله. به عبارت ديگر كيای، نهايت قدرت و نيروی شوك دهنده را تأمين می‌كند و اين عمل به وسيله ايجاد ميزان بالايی از انقباض و در پی آن، آزاد كردن بدن صورت می‌‌گيرد كه با هيچ وسيله ديگری انجام‌پذیر نمی‌باشد.

يكي از قوانين نيوتن می‌گويد؛ در ازای هر عملی، يك عكس‌العمل مساوی و هم‌ طراز و در جهت مخالف آن نیرو وجود دارد.‎ْ در اين حالت می‌توان گفت كه در نتيجه عقب كشيدن دستی كه ضربه وارد نمی‌كند، نيروی بيشتری در سرعت بيشتری نسبت به دستی كه ضربه را وارد می‌كند، ايجاد می‌شود. ايستادن صحيح، به صورتی كه انگار بدن مانند يك گياه در زمين كاشته شده است، نيز ضروری است. در لحظه تماس با نقطه مورد حمله، پاها با فشار، نيرويی به زمين وارد می‌كنند و آن نيرو از زمين به صورت هم طراز و مساوی و در جهت مخالف بر می‌گردد و به نقطه مورد حمله وارد می‌شود.

مكانيك كاراته بر اساس اصول علمی صوت بنيانگذاری شده‌ و می‌تواند در حمله‌ها به وسيله هر يك از اعضای بدن، اعمال شوند. كاتاها و تكنيك‌ها در جهت توسعه نيرو، و قدرت در اثر تمرينات مكرر و مداوم، طراحی شده‌اند. سرعت را به سختی می‌توان از تأثيرات روانی جدا كرد چرا كه ذهن انسان می‌تواند به وسيله موانع روانی مسدود شده و در نتيجه، سرعت كاهش ‌يابد.

زمان لازم برای اجرای يك تكنيك يا يك سری از تكنيك‌ها را می‌توان به حداقل رساند فقط در صورتيكه مغز و بدن را چنان تعليم و نظم دهيم كه به ما اجازه اجرای تكنيك‌ها را بدون اینکه با موانع ذهنی مواجه شوند را بدهد.

اگر اصول و اساس قوی‌ای برای اجرای تکنیک از طريق ايستادن صحيح رعايت و انجام شود، شكل يا فرم می‌تواند مستقيماً به نيرو و قدرت كمك كند. همچنين شكل يا فرم تکنیک می‌تواند مستقيماً به سرعت نیز كمك كند در صورتیكه روش صحيح اجرای تكنيك در كاراته فراهم شود.

برای رسيدن به اين هدف، نياز به تمرين كاتا احساس می‌شود چرا كه در كاتا، فرم‌های از قبل طراحی شده آنقدر تمرين می‌شوند تا به جايی كه شخص بتواند بدون فكر كردن، آنها را به شكلی كاملاً انعطاف‌پذير اجرا كند.

جنبه‌های ذهنی كاراته

ايجاد نظم و انضباط در ذهن و تقويت اراده، دو جنبه بسيار مهم در كاراته هستند. در آغاز، كاراته‌كا اين نظم را در سطح انجام اعمال فيزيكی به وسيله پيروی كردن از استاد و قدم به قدم به دنبال او رفتن، فرا می‌گيرد. در هفته‌های اول تمرين كه تا حدودی گيج‌كننده نیز هست، عضلات خسته شده و درد می‌گيرند و اینجاست كاراته‌كا با اولين امتحان مواجه می‌‌شود! آيا كاراته‌كا بايد در اين مرحله، كاراته را كنار بگذارد و يا ادامه دهد؟ كنار گذاشتن كاراته، از دست دادن بخشی از خود است. ادامه دادن، عبارت است از آماده بودن برای مواجه شدن با مشكلات بيشتر و غلبه كردن بر آنها به وسيله نظم دادن به آن‌ بخش از ذهن كه كنار گذاشتن كاراته را پيشنهاد كرده بود.

در نقطه‌ای جلوتر، كاراته‌كا متوجه می‌شود كه از طريق استقامت و مقاومت كردن، توانايی اجرای تكنيك‌ها را پيدا كرده و از نظر فيزيكی در شكل خوبی قرار گرفته است.

بازهم جلوتر، كاراته‌كا متوجه می‌شود كه نسبت به گذشته، جدی‌ترشده است و در اثر پيشرفت شرايط فيزيكی‌اش، احساس خوبی پيدا می‌كند. علاوه بر اين موقعيت منحصر به فردی در اين مرحله به وجود می‌آيد كه كاراته‌كا متوجه می‌شود كه خودش، هم حمله‌كننده و هم دفاع‌كننده است و اينكه تنها حريفش، خودش است.

در تمریناتتان موفق باشید!


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 417
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

آزمون کمربند سفید

 

کمربند سفید

ته:دست،دوجو:محل تمرین،هیداری:چپ،میگی:راست


یُوی:آماده،دو:راه،کیای:فریاد،سن سی: استاد،معلم


سِی زا: نشستن دو زانو،داچی:ایستادن،گیاکو: مخالف


یُوکَُو:پهلو،اُوکِه: دفاع،مای: جلو،گِدان :پایین،چُودان:وسط بدن


جُودان: بالای بدن،رِی:تعظیم،احترام ،کیو:کلاس،مُوکُوسُو: تمرکز افکار


شُوتُو:لبه خارجی دست،کاتا: فرم قالب،دان:درجه،کاتامِه:گارد


کیمِه:اتمام کامل، نت،شیای:مسابقه ،شیای جُو:محوطه مسابقه


کِن:مشت،اُوس:تواضع،تشکر،اطاعت،فهمیدم،کاراتِه:دست خالی،هنر جنگیدن بدون سلاح


کاراتِه کا:کار آموز کاراته ،سامپای:شاگرد ارشد،شُومُنی رِی:احترام به جایگاه روبه رو 


سن سی نی ری:احترما به استاد، ُاتا گانی ری: تعظیم و احترام به یکدیگر


کی:انرژی درونی،نیروی داخلی ،اُوچی وازا:تکنیک های ضربه زدن(دورانی) 


بُونکای:کاربرد عملی کاتا ،تاندن:مرکز ثقل انرژی بدن(حدود یک اینچ زیر ناف)


داچی:ایستادن،شی تی کاتا:کاتای اجباری،تُوکُوئی کاتا:کاتای اختیاری


اُوشیُرو:عقب،کین:بیضه،بارای:رد کردن،جُون:در حرکت ،یاکومُوکُو:قرار دادی 


مُودُوتِه:سر جایتان بایستید ،نارانده:به صف شوید،کِیهُون:تکنیک پایه،کاتا:فرم،قالب  


مائه تِه:دست جلو،دست موافق ،کیُو:کلاس،درجات زیر کمربند سیاه ،دان:درجه،مرحله،درجات کمربند سیاه


زُوکی وازا:تکنیک های مشت زدن،اُوکِه وازا:تکنیک های دفاعی ،گِری وازا:تکنیک های لگد زدن


نای فانچین:قدم های پنهانی ،تاته:عمود،کوتاه،هیرا باسامی:ضربه و گرفتن با انگشتان شست و سبابه


یوبی باسامی:ضربه با لب و کف دست،های تو:لبه داخلی دست ،هِی کُو:موازی


جوجی: دوتایی،اُوسائی:فشاری ،کُوسا:ضربه ای ،کُوته:ساعد


ناکایُوبی:انگشت سبابه،وا اُوکه:باز کننده،سوکُوئی:جارو کننده ،اُوچی کُومی:فشاری


کاگی:ضربه هوک مانند،ریوته:مشت دوتایی،اورا:پشت ،جوکو کن:بالای مچ خمیده


گه کوکن:پایین مچ خمیده،ناگاشی:کشیدن،لیز خوردن،کاکی اوکه:باز کننده


آتو اوچی:تکنیک های اغفای،کن سی: تکنیک های اغفای،تارچی کاتا:دلخواه ایستادن


هی سو کو:روی پا ،موسوبی:خبردار،موتو:ساده،طبیعی،زنکو تسو:متمایل به جلو   


نکو آشی:پا گربه ای،یوکو:پهلو،اوچی:دورانی،اوکه:دفاع،آگه:بالا


جون زوکی:در حال حرکت،گیاکو:مخالف،مائه:جلو،گری:لگد


هاچی جی:آزاد،آشی:پا،جونی:دوازده،تاچی کاتا:فرم های ایستادن


شیکو:دایره ای،داچی:ایستادن،زوکی:مستقیم،هیجی:آرنج،اتوشی:خرد کننده


کنتسویی:مشت چکشی،شوتو: به خارج دست،نی دان:دو


یوهان:چهار،نوکیته:سر انگشتان،شوتی:کف دست،های شو:پشت دست


ساسائه:افزایش قدرت،اوراکه:پشت مشت،فومی:استامپی


توبی:پرشی،یوری آشی:لیز خوردن پا،جوته:ده دست،کن:مشت


سوکی دومه:ملاقه ای،فوری:شعله،فوری سوته:تاباندن


ساسوماتا:فرو کردن،کاکاتو:پاشنه پا،کاکوتو:مچ دست


جیو:آزاد،سانچین:ساعت شنی،سه مرحله ای،گی کاراته: لباس کاراته


هیان: فکر صلح آمیز،آکا: قرمز،اُبی: کمربند،گری: لگد


آ او: سفید،هیگی ته: دست عکس العمل،هاجیمه: شروع


آشی: پا،شومنی:روبرو(جایگاه)،کیمونو: لباس ژاپنی،گامای: گارد


یامه: تمام قطع،کوشی: کمر(باسن)،شوتو:تیغه دست،تاتامی: تشک مسابقه،تاته: بلند شوید


ذنکوتسو: متمایل به جلو،امبوسن: خط عملیات کاتا و کیهون،های تو: لبه داخلی دست


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 759
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

آزمون كمربند زرد

 

کمربند زرد

تاچی کاتا:شیکو داچی
کیهون:
شیکو داچی
چودان زوکی(رن زوکی)،شوتو گدان بارای
هاچی جی داچی
هیجی اوشیرو اوچی،هیچی یوکو اوچی،مائه هیچی اوچی،هیچی اوتوشی اوچی،هیچی جودان اوچی،کنتسویی اوچی
نکو آشی داچی
شوتو چودان اوکه،اوچی اوتوشی اوکه
موتوداچی
مائه ته زوکی جودان-گیاکو زوکی چودان
گیاکو زوکی چودان-مایته زوکی جودان
ماواشی گری،جون ماواشی گری،مائه آشی ماواشی گری،مائه آشی مایگری،اوشیرو مائه گری
کومیته
یاکوسوکو کومیته
جودان،چودان،گدان.
کاتا
هیان شودان
تاریخچه شیتوریو:

 بنیانگذار شیتوریو استاد کنوا مابونی می باشد.شیتوریو یکی از چهار سبک مادر مهم کاراته جهان بوده و تنها سبک کاراته است که از سه سیستم مهم شوریته، ناهاته و توماریته تشکیل یافته است.
 به غیر از این سه سیستم مهم از کاتاهای شیوه درنای سفید(وایت کرین) نیز بهره برده است. و همچنین در این سبک از انواع سلاح های سرد جون نانچکو،سای،شمشیر سامورائی،بو،تونفا،کاما،ناکی ناته و... در دان های بالا استفاده می شود.

*تمرین کاراته بی انتهاست.
*رنگ لباس کاراته سفید یعنی گویای پاکی، اطمینان،آرامش،صمیمیت،منشا صلح و صفا و دوستی است.


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 448
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

آزمون کمربند نارنجی

 

کمربند نارنجی

        
تاچی کاتا
کوکو تسو داچی.
کیهون دست
موتو داچی
یوهان ناکیته،نی هون ناکیته،ایپون ناکیته،شوتی زوکی،های شو اوچی،هیجی ساسائه اوکه،مائه اوراکن اوچی،یوکو اوراکن اوکه
هی کو داچی
فومی گری،کین گیری
زنکو تسو داچی-موتو داچی
گدان بارای-موتو داچی-جون زوکی
یوکو اوکه-موتو داچی-جون زوکی
اوچی اوکه-متو داچی-جون زوکی
آگه اوکه-موتو داچی-جون زوکی
نکو آشی داچی
شوتو داچی اوکه-موتو داچی-جون زوکی
موتو داچی
مائه آشی مائه گری-اوشیرو آشی ماواشی گری
اوشیرو آشی مائه گری-ماواشی گری
مائه آشی ماواشی گری-اوشیرو آشی مائه گری
اوشیرو آشی ماواشی گری-مائه آشی مائه گری
کیهون پا
یوکو گری که آگه درجا،یوکو گری که کومه،کین گیری.
کاتا
هیان نیدان
کومیته:یاکا موکو کومیته
بونکای کومیته:هیان شودان
*در کاراته  درک و شعور مهمتر از تکنیک است.
*کاراته از دو بخش کومیته و کاتا تشکیل شده است:
1-کومیته همان مبارزه؛
2- کاتا بخش فرم و اجرای تکنیک های اصل کاراته

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 416
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

آزمون کمربند سبز

 

 

کمربند سبز

تاچی کاتا
کوسا داچی
کیهون 
ماواشی زوکی،هیتو ساشایوبی ایپون کن،هیرا کن،هیرا کوته،اورا کوته،اموته کوته،جودان وا اوکه،گدان وا اوکه،اوچی شوتی اوکه،اوتوشی شوتی اوکه،سوکوئی اوکه.
موتو داچی
هیزاگری،سوکوتی ماواشی گری.
نکو آشی داچی
شوتو چودان اوکه،مائه آشی مائه گری،گیاکو زوکی.
موتو داچی:
مائه آشی مائه گری،جون ماواشی گری
اوشیرو آشی یوکوگری،اوراکن اوچی
اوشیرو آشی یوکوگری،گیاکو زوکی
مائه آشی یوکوگری،گیاکو زوکی
مائه آشی یوکوگری،اوراکن اوچی
جون یوکوگری،اوراکن اوچی
جون یوکوگری،گیاکو زوکی
جون مائه گری ماواشی گری(با یک پا)اوراکن گیاکو زوکی
جون مائه گری،یوکوگری(با یک پا)
کاتا
هیان ساندان
کومیته
یاکو سوکو کومیته
بونکای کاتای هیان نیدان
*در سال 1964 5 نفر موسسه سازمان جهانی کارته بودند:کنوا مابونی(شیتوریو)،مانزوایواتا(شیتوریو)،ماساتوشی ناکایاما(شوتوکان)،کوکن یاماکوچی(گوجورو)،هیرو نوری اوتسوکا(وادوریو).
شو ها ری:
شو: یعنی مرحله ای که شاگرد تمام تکنیک های پایه و کلاسیک را فرا گرفته و مرحله کپی برداری و تقلید کردن از استاد و مربی خودش است.
ها:یعنی مرحله ای که شاگرد تکنیک ها را به صورت ملکه وار و اتوماتیک انجام بدهد حالت شرطی پیدا کرده و هر آن بدون اینکه  فکر کند آن را انجام دهد.
ری: یعنی رسیدن فرد به مرحله خلاقیت پس از سال ها تمرین زیر نظر استاد خود به درجات بالا و اجازه دارد که فنون جدید را به وجود آورد به استثنای تکنیک های اساسی و پایه کاراته.
در کاراته باید به پیروزی فکر نکرد باید در فکر باشیم شکست نخوریم.

-کاراته کنترلی:renbokal
-کاراته غیر کنترلی:renqokai

چهار سبک اصلی کاراته جهان:
شیتوریو/کن وامابونی 
شوتوکان/گیچن فوناکوشی
وادو ریو/هیرو نوری اوتسوکا
گو جو ریو/چوجون میاگی


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 431
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

آزمون كمربند قهوه اي 2

 

 

کمربند قهوه ای(2)

کیهون
اورا اوکه    کوری اوکه    های شو اوکه    اورا ماواشی گری    مائه توبی گری
موتو داچی
مائه گری،یوکو گری،اوشیرو گری(با یک پا)
مائه گری،یوکو گری،ماواشی گری(با یک پا)
مائه آشی ماواشی گری،اوشیرو آشی مائه گری،جون یوکو گری،گیاکو زوکی
مائه گری،ماواشی گری،اوشیرو ماواشی گری،گیاکو زوکی
زنکو تسو داچی
گدان بارای آگه اوکه با یک دست،یوکو اوکه،اوچی اوکه با یک دست،گیاکو زوکی
جیو کامائه
یوری آشی
جودان زوکی،گیاکو زوکی
گیاکو زوکی،مائه ته زوکی
مائه ته زوکی،جون مائه گری،جون زوکی
کاتا
شی تی کاتا(کاتای اجباری):جوته
توکوئی کاتا(کاتای اختیاری):پینان یک تا پنج
کومیته
شیای کومیته،بونکای کاتای هیان گودان
تعدادی از استادان بزرگ شیتوریو با ابداعی خودشان

نام استاد نام سبک
کونیباها شیتوریو سی شین کای
مانزوایوتا شیتوکای
چوجیرو تانی شوکوکای
هایاشی هایاشی شیتوریو
ساکاکامی ایتو سوکای
کنجی کوسانو کن شی کان
چوزو کوتاکا کوتاکاها شیتوریو
یوکو سه شوشین ها شیتوریو
یوشینائو نانبو سانکو کای

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 384
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

آزمون کمربند قهوه ای 1

 

 

کمربند قهوه ای(1)


کیهون
کن ساسائه اوکه    سوکوئی دومه    گدان فوری سوته    ساسوماتا    ماواشی اوکه    آشی اورا اوکه(نامی آشی)
نی دان گری    کاکاتو گری

موتو داچی
مائه گری،ماواشی گری،یوکوگری،اوشیرگری(با یک پا)
مائه گری، یوکوگری ،ماواشی گری،اوشیرگری(با یک پا)
مائه آشی مایگری،اوشیرو آشی مایگری،جون ماواشی گری،اوراکن گیاکو زوکی
جون مایگری،ماواشی گری،یوکو گری،اوشیرو ماواشی گری،اوراکن گیاکو زوکی
زنکو تسو داچی
گدان بارای(موتو داچی)،گیاکو زوکی،یوکو اوکه گیاکو زوکی،اوچی اوکه گیاکو زوکی،آگه اوکه گیاکو زوکی
جیو کامائه یوری آشی،اوراکن گیاکو زوکی
یوری آشی گیاکو زوکی،اوی آشی،گیاکو زوکی
یوری آشی، گیاکو زوکی اوراکن
یوری آشی، گیاکو زوکی اوراکن
یوری آشی گیاکو زوکی،مائه آشی ماواشی گری
کاتا
توکوئی ماتا
کومیته
شیای کومیته
بونکای کاتای جودته
*

نام استاد نام سبک
هاتسو سوتو کاوا رنبو کای
ماسارو واتانابه سکی کای
کنی مابونی(فرزند استاد کنوا مابونی) شیتو ریو
فوجی موتو    شوبوکای
تومویوری کن یوکای
ساوایاما نیهون کمپو
جی-ویلیامز  کین دای ها
ح-سکی

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 3292
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

لوگوهای سبک های رزمی

 

 

    

    

   

  

  

     

       

   

     

       

   

     

    

     

       

    

      

       

       

      

     

          

    

    

    

    

    

    

     

    

    

    

    

    

    

   

    

      

    

    

    

   

   

    

    

      

    

    

    

    

    

    

    

    

 

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 333
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

 

کنوا مابونی

استاد کنوا مابونی، بنیانگذار روش شیتوریو

كنوا مابونی بنيانگذار شيتوريو كاراته‌دو در 14 نوامبر سال 1889 در شوری اُکیناوا به دنيا آمد. او به هفدهمين نسل از يكی از شجاع‌ترين مردان جنگی پادشاهی ريوكيو تعلق داشت. كنوا مابونی در كودكی از نظر فيزيكی ضعيف بود. اعضای خانواده او اغلب داستانهايی از رشادتها و دلاوريهای اجداد و نياكانش را برای او نقل می‌کردند و او هميشه رويای اينكه روزی از نظر فيزيكی قوی و مانند يكی از آنها شود را در سر می‌پروراند. در سن 13 سالگی كنوا مابونی به عنوان دانش‌آموز در مدرسه يكی از استادان معروف كاراته‌دو، استاد آنكو ايتوسو كه در شوری زندگی می‌كرد پذيرفته شد. كنوا مابونی هر روز آموزش می‌ديد، در هر شرايطی حتی در طوفان‌های سخت و نهايتا طی هفت سال او هنر كاراته شوری يا شوريته را آموخت.

وقتی كنوا 20 ساله شد، شروع به آموختن هنر كاراته ناها يا ناهاته نزد استاد كانريو هيگااونــّا كرد. كه بعدها اصول اين دو استاد بزرگ كاراته اُکیناوا اساس و پايه شيتوريو كاراته‌دو كه توسط مابونی ابداع گرديد، شد.

مابونی بعد از فارغ‌التحصيلی از دبيرستان و ترک خدمت نظام حدود ده سال در اداره پليس اُکیناوا خدمت كرد. شغل او ايجاب می‌كرد كه او به نواحی مختلفی از كشور برود و طی اين سفرها اين فرصت را داشت كه نزد اساتيد محلی كاراته‌دو شكل‌های ديگر اين هنر را نيز بياموزد. او همچنين هنر قديمی ريوكان بودو Ryokan Budo را نيز فراگرفت.

استاد مابونی در سن 63 سالگیآغاز قرن بيستم، دوره وسيعی برای گسترش كاراته بود. در سال 1910 كاراته به عنوان يك درس مجزا در برنامه مدارس ژاپن گنجانده شد و اين به معنای شناسايی و قبول رسمی كاراته در ژاپن بود. اما هنوز هم کاراته فاقد يك تشکلیلات استاندارد، منسجم و منظم بود. اكثر اساتيد بيشتر به آموزشهای فيزيكی بدن، مچ‌ها، آرنج‌ها و انگشتان با استفاده از ماكی‌وارا و كيسه شن توجه می‌کردند، در آْن دوره يونيفرم رسمی كاراته نظير چيزی كه امروزه می‌بينيم وجود نداشت.

در طی اين سالها كنوا مابونی فعاليت آموزشی خود را آغاز كرد. مابونی و استادش با هم مدرسه کارته‌ای را به منظور آموزش اين هنر رزمی تاسيس كردند. در 13 فوريه سال 1918 پسر ارشد او كنِِِِي متولد شد. در همان سال كنوا مابونی اقدام به معرفی کاراته در بین ژاپنی‌ها كرده و اساتيد معروفی نيز در اين امر او را ياری نمودند. او جلساتی را در خانه خود با حضور گيچن فوناكوشی، چوجی هاناشيرو، چوشين چی‌بانا، توكودا، شيمپان شيروما، سيچو توكومورا و هوكو ایشی‌کاوا برای راهکارهای گسترش کاراته در ژاپن برگزار می‌كرد. علاوه بر اين در سال 1918 به او افتخار اجرای كاراته در حضور شاهزاده كنی و شاهزاده كاچو در مدرسه اُکیناوا داده شد. در سال 1924 كنوا مابونی به عنوان مربی كاراته در دو مدرسه مشغول شد و مفتخر به اجرای كاراته در حضور شاهزاده تی‌تی بو نيز شد.

مابونی در حال اجرای کاتای سی ساندر سال 1925 مابونی و چند استاد ديگر، باشگاه كاراته اُکیناوایی را تاسيس كردند و رويای او برای تاسيس يك باشگاه ثابت آموزش كاراته به حقيقت پيوست. اكثر اساتيد معروف كاراته مثل جوهاتسو كيودا، چوجون مياگی، موتوبو، چومو هاناشیرو، چوجو آُوشیرو، چوشين چی‌بانا و گوکنکی از مربیان این دوجو بودند.كنوا مابونی و چوجون مياگی از مربیان ثابت آن باشگاه بودند.

در آن دوران مربیان بيشتر روی آموزشهای فيزيكی تمركز می‌کردند. وقتی شاگردی از مربی می‌خواست تا چيزی را برای او توضيح دهد مربی به شاگرد فرصت می‌داد تا به او حمله كند تا سئوال او را با تکنیک‌های دفاعی مختلفی پاسخ دهد و آموزش آنان فقط تمرين مداوم همان تکنیک‌ها بود. همه اساتيد تكنيك‌های مختلف و منحصر به فردی داشتند، اما شيوه اصلی آموزش همه آنها يكی بود، آموزش عملی.

سال 1927 سال مهمی برای كنوا مابونی بود. او با جيگورو كانو پایه‌گذار جودوی مدرن كه برای تاسيس باشگاه جودو به اُکیناوا آمده بود ملاقات كرد. چوجون مياگی و كنوا مابونی فرصتی يافتند تا تکنیک‌های كاراته را برای کانو نمايش و توضيح دهند. كانو كاراته را فنی مناسب و ایده‌آل هم برای دفاع و هم براي حمله يافت و لذا در مورد ضرورت گسترش كاراته در ژاپن صحبت كرد. سخنان جیگورو کانو بقدری در روح و روان مابونی تاثير گذاشته بود كه وی تصميم گرفت به اوزاكا برود و خودش را وقف گسترش و ملی كردن كاراته در ژاپن كند.

کنوا مابونیاز آنجا‌يی كه كاراته يك هنر اصیل اُکیناوایی بود، كنوا مابونی زمانی که به اوزاكا رفت با يك درك غلط از كاراته روبرو شد. در آنجا هيچ باشگاه عمومی برای كاراته وجود نداشت پس مابونی سعی كرد تا كاراته را در پاسگاه‌های پليس و معابد بودائی تعلیم و ترویج دهد. انبوه تماشاچيان در پذيرفتن كاراته مشكل داشتند، كنوا مابونی تلاش شبانه‌روزی خود را جهت ترویج کاراته آغاز کرد، او حتی "تامه شيواری" ( شكستن آجر و تخته) را تمرين می‌داد تا نيروی این هنر رزمی را به عموم مردم نشان دهد. بعضی مواقع از كاراته در دعواهای معمولی استفاده می‌شد كه اين امر با ايدئولوژی كاراته تناقض داشت و به اعتبار آن لطمه می‌زد. پليس هم سعی می‌کرد با كاراته مقابله كند چون مواردی وجود داشت كه طی دستگيری مجرمان، پلیس مجروح می‌شد.

با وجود همه اين مشکلات كنوا مابونی در راهی كه انتخاب كرده بود ثابت قدم بوده و تلاشهای پی درپی او نهايتا به ثمر رسيد و نتيجه آن تاسيس سازمانی با نام دای نيهون كاراته‌دو در سال 1931 شد. بعدها اين سازمان به نیهون كاراته‌دو کای تغییر نام داد و منجر به پيدايش شيتوكای مدرن شد. اكثر اعضاء سازمان شاگردان خود كنوا مابونی بودند که امروزه هسته اصلی فدراسيون شيتوكای كاراته ژاپن را شكل داده‌اند.

بعد از جنگ جهانی دوم باشگاه‌های كاراته يكی پس از ديگری در مدارس و دانشگاهها افتتاح شدند. آنها مسابقات مختلفی را برگزار کرده و آماده ميزبانی مسابقات قهرمانی در ژاپن می‌شدند. طی سالهای سخت جنگ جهانی دوم مابونی با وقف خودش برای گسترش و پيشرفت كاراته شيتوريو كمك شايانی به بازسازی ژاپن كرد. متاسفانه مرگ به او مهلت به ثمر رساندن ساير برنامه‌هايش را نداد و او در 23 می سال 1952 در‌گذشت.

استاد مابونی در حال اجرای کاتای نی‌پای‌پوكاراته شيتوريو كه به وسيله كنوا مابونی ابداع شده بود از قسمتهای برجسته‌ای از كاراته شوری استاد ايتوسو و كاراته ناهای استاد هیگااُنا اقتباس شده و نام شيتوريو از حروف شكل اول اسامی اين اساتيد شكل گرفته شده است. مابونی در حين آموزش شاگردانش در دوجو توجه زيادی به كاتاها می‌كرد. او معتقد بود كه كاتاها هم شامل تكنيك‌های دفاعی و هم تكنيك‌های حمله‌ای هستند که مهمترين بخش كاراته به شمار می‌آيند و دانستن معنای هر حركت در كاتا و اجرای درست آن ضرورت دارد. كنوا مابونی اولين نفری بود كه اصول Bunkai Kumite و Hokei Kumite را معرفی كرد، كه هدف و استفاده درست از هر كاتا را نشان م


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 2305
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

شمارش اعداد در كاراته

 

اعداد فارسی                           اعداد ژاپنی                            تلفظ

           یک                          Ich                               ایچ 

         دو                            Ni                                نی

          سه                         San                               سان

         چهار                         Shi                              شی

         پنج                          Go                                گو

              شش                       Roku                            روکو   

                هفت                     Shichi                            شی چی   

           هشت                    Hachi                              هاچی

             نه                         Kyu                                کیو   

             ده                          Ju                                  جو  

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 344
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

موفقيت در كاراته

 

موفقيت در كاراته

آیا تا به حال فکر کردید بین کاراته کاهایی که به قهرمانی جهان ، اروپا،آسيا،مسابقات

 بين المللي و... ميرسند چه شباهتي وجود دارد؟ شش وي‍‍ژگي اساسي است كه كاراته كا

به این درجه و مقام رسیده است.

كليد اول: عشق و علاقه

اگر به كاراته كاهاي نامي توجه كنيد متوجه مي شويد كه همه ي آنها نسبت به كاراته

و تمريناتي كه انجام ميدهند چه عشق و علاقه ي وافر و سوزاني دارند،هدفي را

براي خود انتخاب ميكنند و تحت هر شرايطي پايبند آن هستند. عشق و علاقه به كاراته

،رنگ و جلا و روح و معني ديگري به تمرينات و عملكردها ميدهد.

كليد دوم: ايمان و باور

شما همان باور هاي خود هستيد كاراته كاهايي كه سمبلي از موفقيت هستند به واقع

 ميدانند كه خواهان چه چيز هستند . ايمان شكست ناپذير است.پس بايد به موفق شدن

خود ايمان بياوريم.تنها كاراه كاهايي قهرمان جهان ميشوند كه باور كرده اند ميتوانند.

 دست برنداشتن و مدامت كردن در انجام هر كاري نشان دهنده ي ايمان است.

كليد سوم: طرح نقشه و برنامه ايي هدفمند

برنامه ريزي اهداف كوچك و بزرگ مارا در يك مسير صحيح قرار ميدهد. انسان موفق

 با برنامه ريزي هاي خود ميداند كه ميخواهد چه كاري را انجام دهد. كاراته كاهايي

كه به موفقيت هاي بزرگ دست مي يابند كساني هستند كه ميدانند از كارته چه ميخواهند

 و براي رسيدن به خواسته ي خود با برنامه اي مدون تلاش ميكنند.

كليد چهارم: جلب توجه ديگران

شما بايد قادر باشيد ديگران را نسبت به خود،تمرينات و عملكردتان به طریق مختلف

جلب كنيد و با ديگران رابطه اي تنگاتنگ داشته باشيد.همواره در هر جا كه پا ميگذاريد

حضورتان را پر رنگ كرده و روابط خود را با كساني كه صاحب نفوذ هستند

مستحكم كنيد.

كليد پنجم: ميزان توانايي و توانمندي

قهرماني و موفقيت با سستي،سهل انگاري،بيحالي و تنبلي بيگانه است. كوچكترين

 ترديدي درباره ي توانايي هاي خود نكنيد. بدانيد كه هر فردي از قابليت ها و توانمندي

 هاي ويژه ايي برخوردار است.

كليد ششم: تسلط به كاتا يا فنون كوميته

در كاتا و كوميته جديت خاصي داشته باشيد و تماشاگران و داوران را مجذوب

حركات زيباي خود كنيد. تكرار و مرور تمرينات،فنون،تكنيك ها،تاكتيك ها در

 كوميته و كاتا بسيار مهم است.تمرين باعث پيروزي است و ميتواند شمارا

به جلو هدايت كند.

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 393
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

نكات طلايي در كاراته

 

راز طلایی موفقیت در کاراته تمرین،تمرین و تمرین است.

شما در مسابقه باید با تمام وجودتان کاتا بزنید و کومیته کار کنید.

نکات مهم در تمرین عبارتند از:انظباط،وقت شناس بودن،پشتکار

 و ممارست داشتن،تمرینات را کاملا جدی گرفتن،

حرمت مربی،پیشکسوت،ارشد و حریف تمرینی را رعایت نمودن،

سخت کوشی مضاعف داشتن،رعایت تعادل در انجام تمرینات،

درست و اصولی انجام دادن هر تمرین و ...

واين نكته هم جداي از همه چيز اضافه شود كه:

  • شما میتوانید ، اگر باور کنید میتوانید.
  • خواص و فوائد جسماني كاتا در كاراته
  • ۱-كاتا ايجاد قدرت نموده و سلامت جسم را بالا ميبرد.
  •  
  • ۲-حركات كاتا به گونه ايي است كه عضلات بدن را هماهنگ كرده و يك توازن
  • و تعادل خاص بين عضلات دستها و پاها ايجاد ميكند.
  •  
  • ۳-موجب تقويت عضلات و مفاصل شده به جهت فشار به استخوان هاي پا
  • به خصوص در داچي ها موجب جلوگيري از پوكي استخوان در سنين كهولت ميشود.
  •  
  • ۴-به جهت اجراي ضربات در جهات مختلف ، ديد و دقت انسان را تقويت ميكند.
  •  
  • ۵-اجراي ضربات در كاتا اغلب همراه با تخليه ي هوا و بازدم كامل صورت ميگيرد،
  • كه اين مسئله موجب كاهش فشار به دريچه هاي قلب شده و در نتيجه موجب
  •  تقويت و طول عمر ميگردد.
  •  
  • ۶-ضربات سريع و انفجاري در كاتا موجب ميگردد تا بر سرعت،قدرت و
  • توان عضلات افزوده شده و استقامت كلي عضلات را افزايش دهد.

تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 394
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

كياي در كاراته

 

تعریف کیا کشیدن در کاراته
کیای (به ژاپنی: ??, ???) اصطلاحی در هنرهای رزمی است و معمولاً به فریادی اشاره دارد که در هنگام اجرای تکنیک‌ها زده می‌شود. این واژه از دو بخش کی (?) به معنی ذهن، اراده یا روان و آی (?, ??) کوتاه شده فعل آواسو (???) به معنی به‌هم‌پیوستن تشکیل شده‌است. این واژه در هنرهای رزمی کره‌ای کیاپ (به کره‌ای: ??) خوانده می‌شود.
 حتما موقع ضربه زدن یا ضربه خوردن اساتید در باشگاه صدای فریاد آنها را شنیدید ؟  به این فریاد که به هنگام تخلیه نفس انجام میگیرد کیای (KIAI) گفته میشود به طور خلاصه باید گفت که کیای فریادی است که از ناحیه ی داخلی شکم و نزدیک به ناف نشأت می گیرد و همراه با تخلیه ی نفس است (مانند حالتی که یک اتومبیل را هل می دهیم )
کیای معمولا با این صدا ها شنیده میشود : Hi-yah , Aiyah , Eeee-yah , Hyah

كياي

به طور خلاصه  کیای فریادی است که از قسمت هارا یا شایدم حارا (منظورم همون ناحیه ی زير شكمه) نشات ميگيرد و همراه با تخليه نفس قوي انجام ميشه.

یک کیای درست اين ويژگي هارو داره:

۱ - ریه و شکم به طور کامل از هوا تخلیه می شود.

۲ - ماهیچه های شکم منقبض شده و در مقابل ضربه دارای آمادگی و مقاومت می شوند

۳ - فریادی که همراه تخلیه ی هوا ست تأثیر منفی و خراشی به حنجره و گلو وارد نمی کند.

۴ - هیچ کلمه ی خاصی تلفظ نمی شود.

با توجه به اين مطلب كه البته از منبع معتبری استخراجیده شده...گفتن کلمه ی کیای اشتباهه... همونطور كه گفته شد نبايد كلمه ي خاصي تلفظ بشه...

كاربرد هاي اصلي كياي و هدف از كشيدن كياي:

الف - ایجاد ترس و دلهره در حریف

ب - ایجاد روحیه و اعتماد به نفس در خود

ج - آمادگی بدن برای دریافت ضربات احتمالی با آسیب و درد کمتر

د - تقویت تکنیک اجرا شده


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 449
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

چند تمرين براي تقويت مفاصل زانو

 

این تمرین هایی که میخوام تو این پست بذارم برای تقویت زانو مفاصل زانو و عضلات ران و چهار سر که مفاصل و استخوان های زانو رو نگه میدارن و پوشش میدن موثر هست.اين تمرينات رو خودم انجام دادم و موثر بوده براي همين مينويسم. اميدوارم به درد بخوره.

 

۱-روی زمین بنشینید پای خود را دراز کنید طوری که به مفاصل فشار نیاد . بعد بع حال در جا عضله ی جلوی ران را منقبض کنید و ۱۰ ثانیه به همین ترتیب نگه دارید. روزی ۱۰ بار این نرمش را انجام دهید اما مواظب باشید به اندام ها فشار بیش از حد وارد نکنید.

۲-بنشینید پاهای خود رادراز کنید. جسمی مانن یک حوله به ارتفاع ۵سانتی متر زیر پاشنه ی پا قرار بدهید.عضلات ران را سفت کنید و انگشتان را از مچ پا به سمت خود بکشید ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید و سپس عضلات را شل کنید. انجام ایت تمرین تا روزی ۲۰ بار دو نوبت های مختلف مانعی ندارد.

۳-روی یک صندلی با ارتفاع مناسب با قد خودتان بنشینید در حالی که کمر و کتف و پشتتان صاف است و از خم شدن کمر و پشتتان جلوگیری میکنید پا را راست تا کمر خود به سمت بالا بیاورید طوری که در راستای خط نشستنتان باشد نوک انگشتان پا را به سمت جلو کشیده نگه دارید و پا را کاملا صاف نگه دارید  و تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید. سپس عضلات را شل کرده و پا را پایین بیاورید و روی زمین بگذارید و همین کار را برای پا دیگر انجام بدهید. 

۴-حركت اسكوات:اين ورزش از ۳ نرمش قبل پيشرفته تر هست و حرفه اي تر.

پاهارا دوبرابر عرض شانه با موازات يكديگر باز كنيد طوري كه هر دو پا در يك خط باشد و پاشنه ي پاها موازي با يكديگر قرار بگيرند.دستهارا پشت گوش ها قرار بدهيد و سپس به ارامي روي پاها بنشينيد و به ارامي بلند شويد.

اين ورزش براي قوي كردن عضلات نگه دارنده ي مفاصل زانو و قوي كردن عضلات ران و چهار سر بسيار موثر است.ورزشكاران اين حركت را با روزي ۱۰۰ تا شروع كنند و تعداد ان را افزايش دهند. تا جايي كه احساس كنند عضلات ران ان ها اتش گرفته و بهتر است هنگامي كه احساس درد ميكنيد نرمش را متوقف نكنيد و ادامه دهيد تا به فشار دوم برسيد.

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 522
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

چند تمرین برای تقویت عضلات پشت ساق و ران و چهار سر

 

1- پاها را به اندازه عرض شانه باز کنيد و اسکوات را بصورت نيمه انجام دهيد يعني آنقدري پائين برويد که باسن و زانوهايتان در امتداد هم قرار بگيرند و سپس بالا بياييد.

2- پاها را به اندازه عرض شانه باز کنيد. پاي چپ را يک گام به جلو بگذاريد و عمل اسکوات نيمه را انجام دهيد.

3- پاها را به اندازه عرض شانه باز کنيد. پائين برويد ؛ باسن و زانو را در امتداد هم قرار دهيد. سرپنجه­هاي پا  ، رو به بيرون باشد . دست­ها را در امتداد شانه قرار داده سپس به تناوب و با شماره پاشنه پا را بالا و پائين ببريد.

4- پاها را دو برابر عرض شانه باز کنيد. سر پنجه پا رو به جلو باشد و عمل اسکوات نيمه را انجام دهيد.

5- روي يک سطح با فاصله از زمين بايستيد ( مثل پله) پاشنه پاها بيرون باشد. سپس روي پنجه فقط پاشنه‌ها را به تناوب و با شماره بالا و پائين ببريد. 

 

 

 

 

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 331
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

تاريخچه كاراته

 

کارته یک اصطلاح ژاپنی به معنای روش مبارزه و دفاع با دست خالی است.

 

در کراته از هیچگونه صلاحی استفاده نمیشود... و فق با استفاده از ضربات سریع دست و پا صورت میگیرد.

کارته دارای قدمتی پنج هزار ساله است. یکی از اولین مبتکران این فن بودیدهاراما است که حدود ۵۲۵ سال قبل از میلاد میزیست و از پیشوایان مذهبی بودایی بود با شروع یک راه پیمایی طولانی از هند به چین رسید و در معبد شائولین اقامت گزید. تمرینات او شامل تمرینات شدید انضباطی و رعایت پرهیزکاری و تحمل ریاضت به همراه تفکر بود...

او ساعت ها تفکرو اندیشه میکرد و با زورگویانی که تعالیم دینی و مذهبی را سد راه خود میدیدند مبارزه میکرد. او ۱۸ حرکت ابدا کرد که در حقیقت همان ۱۸ حرکت زیر بنای کاراته را تشکیل داد.

هنگامی که حکومت استبدادی چین شروع به جمع کردن شمشیر ها و صلاح مردم کرد مردم به هنر مبارزه و دفاع با دست خالی رو اوردند و کاراته بیشتر رواج پیدا کرد.

در سال ۱۹۲۱ یکی از بزرگترین استادان کاراته ی اوکیناوا استاد فقید گیچین فوناکوشی با قدرت و ظرافت تمام و با سیاست و دانش خود کاراته را به مردم ژاپن معرفی کرد و تکنیک های سنتی رزمی را با هم تلفیق و سپس کاراته را به شکلی که امروزه در ژاپن رواج دارد ابدا کرد.

برخی هنرجویان که نزد بزرگترین استادان اوکیناوا تعلیم یافته بودند سبک های مختلف را با الهام از حرکات رزمی که اموزش دیده بودند به وجور اوردند.

اینم بگم کاراته سال ۱۳۴۲ وارد ایران شد.

در حال حاضر کاراته بیشتر از صد سبک ازاد دارد که تمام ان ها به ۴ سبک اصلی باز میگردند.

سبک های اصلی کاراته ۴سبک کنترلی هستند که به سبک های مادر معروف هستند به علاوه ی یک سبک نیمه کنترلی که عبارتند از:

شوتوکان: بنیان گذار گیچین فوناکوشی.شوتوکان که یکی از مهمترین سبک های کاراته است.

بنیانگذار این سبک گیچین فوناکوشی پدر کاراته ی نوین جهان است. شوتو لقب فوناکوشی بوده. شوتو یعنی کاج های لرزان و چون خانه ی فوناکوشی در جنگل های کاج بوده شاگردانش لقب شوتو را برای او انتخاب کردند . کان هم به معنای مکتب استاد فوناکوشی است. در این سبک توجه خاصی به نیرو سرعت و مهارت و ورود ضربات به مرکز ثقل نیرو میشه و با استفاده از این سبک حرکات فیزیکی غیر ممکن. ممکن میشود.

شیتوریو: بنیان گذار کنوا مابونی.

گوجوریو: بنیان گذار میاگی چوجون. گوجوریو روش سفت و نرم است و در اوکیناوا شکل گرفته.

وادوریو: بنیان گذار اوتسوکا هیرونوری. وادوریو یعنی راه صلح. روش صلح. روش صلح جویانه.

کیوکوشین هم سبک غیر کنترلی است که بنیانگذار ان ماسوتا اویاما است. کیوکوشین کای از تجربیات اویاما و سبک های دیگر نشات گرفته و بر قدرت فیزیکی تاکید دارد.

 در کراته تمرینات شامل سه بخش کاتا کومیته و کیهون است.

کاتا اجرای فرم است که شامل حرکاتی از پیش طراحی شده است.

کومیته اجرای فنون در مقابل حریف واقعی و مبارزه است.

کیهون تکنیک های پایه و زیر بنای کاتا و کومیته است.

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 308
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

نكات قابل توجه قبل از مسابقه

 

۱-رژيم غذايي مناسب

۲-استراحت كافي

۳-رسيدن به موقع به محل برگزاري مسابقه

۴-عدم داشتن استرس و اشفتگي

۵-عدم وجود افكار منفي و داشتن روحيه و ارامش

۶-گرم كردن قبل از مسابقه

۷-امادگي سازي ذهني

نكته:

۱-از خوردن حجم زياد غذا و مواد بي محتوا در روز مسابقه پرهيز كنيد. غذاي مقوي و در عين حال سبك ميل كنيد. و كربوهيدرات را طبق روزهاي معمول مصرف كنيد. كمي سيب زميني يا تخم مرغ يا مثلا ماكاروني ميتونه انرژي و كربوهيدرات كافي براي چند ساعت قبل از مسابقه در اختيارتون بذاره.

دقت كنيد تا جايي كه ميتونيد غذايي كه ميخورين بخار پز يا اب پز باشه... از غذايي كه تو روغن زياد سرخ شده نخوريد.

شكلات و كمي مواد قندي هم همراه داشته باشيد.

مصرف اب ميوه قبل از مسابقه خوبه... از نوشابه هاي گازدار قبل از مسابقه استفاده نكنيد.

بعد از مسابقه هم مواد قندي و ماالشعير استفاده كنيد كه فشارتون پايين نياد. 

دقت كنيد شب قبل از مسابقه هم غذايي مصرف كنيد كه سنگين نباشه و در عين حال هم پروتئين هم كربوهيدرات و هم ويتامين و مواد معدني و چربي رو به همراه داشته باشه.

۲-براي گرم كردن از حركات كششي استفاده كنيد مهارت هاتونو مرور كنيد ولي زياد خودتونو خسته نكنيد. مثبت فكر كنيد ولي حريف رو دست كم نگيريد.

۳-اگر مسابقه ي كاتا داريد كمي قبل از شروع مسابقه و رفتن به تاتامي كاتايي كه ميخواين بزنيد رو تو ذهنتون مرور كنيد البته بعد از گرم كردن و يكي دوبار كاتا زدن.

 

نمونه اي براي رژيم غذايي پر انرژي براي چهار تا يك روز قبل از مسابقه

صبحانه:اب ميوه- شير- تخم مرغ- نان-كره-غلات

نهار و شام:خوراك يا مرغ يا ماهي يا گوشت حداقل ۱۵۰ گرم- سالاد- ماست- سوپ و سبزيجات

ميان وعده:شيريني- بيسكوييت-نان-ميوه- ميوه هاي خشك مانند خرما و كشمش-شير و لبنيات

اميدوارم مورد استفاده قرار بگيره.فعلا


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 382
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

اثرات كاراته بر روح و روان آدمي

 

اصول چهار گانه و اثرات كاراته 

 

 

 

1) داشتن هدف :

 

 پيشنهاد مي كنم قبل از هر جلسه تمرين به خود تلقين كنيد كه هدف من فقط

 قهرماني است و بس و يا هر كس هر هدفي داشته باشد و فقط با اين فكر 

 روي تشك تمرين برود مطمئن باشيد با  اين طرز تفكر نيروي شما براي

 انجام تمرينات چند برابر مي شود .

 

2) اراده :

 

 بجاي آنكه فقط آرزو كنيد قهرمان شويد تمرين و تلاش كنيد تا موفق شويد .

 عزم و اراده راسخ داشته باشيد وبا تلاش و تمرين به روش صحيح ، راه

پيروزي را براي خود هموار كنيد .

 

3) اعتماد به نفس :

 

اعتماد  مادر  موفقيت  است . اعتماد قوي به خودتان خصوصاً به تكنيك هاي

 خود داشته باشيد و با اعتماد به اينكه حتماً پيروز خواهيد شد تمرين كنيد .

 هر چه قدر نسبت به خودتان اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيد ضريب

موفقيت شما بالا مي رود .

 

4) برنامه ريزي :

 

داشتن برنامه منظم و هدف دار يكي از عوامل اصل موفقيت است برنامه ريزي

 صحيح و اينكه چگونه از وقتي كه صرف تمرينات خود مي كنيد حداكثر استفاده

 را ببريد كمك زيادي به پيشرفت شما مي كند داشتن برنامه بدون كار كردن

 هيچ منفعتي ندارد .

 هميشه به ياد داشته باشيد نظم در كاراته:یکی از موضوعاتی که
در کلاسهای کاراته از اصالت و ریشه عمیق برخوردار است رعایت نظم و ترتیب و اطاعت از قانون میباشد، به همین خاطر کلیه اسامی و تمرینات مطابق استاندارد سازمان جهانی کن شین کان کاراته ژاپن انجام می گیرد.
 زیر بنا و مکمل انظباط احترام است احترام به درجات بالا و مربی اهمیت ویژه ای در کاراته دارد حتی کسی که یک روز زودتر لباس کاراته (گی) پوشیده باشدبایستی از طرف دیگرانی که بعد از او آمده اند مورد احترام قرار گیرد ترتیب درجه بندی و کمربند ها نیز بر اساس اصل احترام و توجیه سابقه کاراته بنا شده است بسیار ضروریست که یک کمربند زرد به سبز به قهوه ای والی آخر .... احترام بگذارند.
 هنگامی که یک درجه بالا وارد کلاس می شود و اوس میکند همگی افراد حاضر در کلاس باید به او اوس بدهند و موقع ورود استاد ارشد ترین فرد با گفتن کلمه یامه همه حاضرین را متوجه حضور استاد کرده و متعاقب آن با گفتن کلمه یوی همه به حالت یوی رفته و با صدائی رسا می گوید سن سی ری یاشیهان ری و همگی پیرو او با گفتن اوس و تعظیم ورود استاد به کلاس را خوش آمد میگویند.


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 296
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

رازهاي كاراته

 

رازهاي كاراته

اعتماد به نفس مهمترین و اصلی ترین محور هنر کاراته بوده و از دیرباز مورد تاكید قرار گرفته است. "بودی دارما" مخترع هنرهای رزمی پس از اینكه 9 سال در یك غار به ذن (تفكر) پرداخت به این نتیجه رسید كه رابطه بسیار تنگاتنگی بین جسم و روح وجود دارد به طوری كه این ارتباط شدیدا تاثیرگذار بوده و غیر قابل چشم پوشیست. بنابراین برای تقویت روح و روان راهبان معبد شائولین یك روش جسمانی ابداع نمود. این روش در اصل تبدیل شده روش مبارزه حیوانات بود زیرا او معتقد بود "راز حركات عالم در آدم و راه نبرد آدم در عالم را بیاموز" حیواناتی كه بودی دارما از آنها آموخت اینها بودند مار ، ببر ، پلنگ ، درنا، میمون مست ، خرس، اژدها و...
اژدها همان روح و روان بود و در اصل اعتماد بنفس

شاگردان بودی دارما با انجام حركات جسمانی علاوه بر قدرت بدنی از لحاظ معنوی نیز تقویت می شدند. كه بعدها این روش به (طریقت دانایی) مشهور گردید
اما نكته اصلی كجا بود؟ آیا فقط حركات بدنی باعث افزایش اعتماد بنفس می شد و یا چیز دیگری در كار بود؟ راز اصلی در تنفس نهفته بود و در اصل روشهای تنفسی گوناگون باعث تقویت روان می گردید . رازی كه هزاران سال قبل توسط جادوگران و همچنین یوگا كشف شده بود. تنفسهای مشهور به یاما از قبیل پرانایاما و غیره
واقع مطلب این بود كه "هرچه قدر دیافراگم گسترده تر و بزرگتر شود اعتماد بنفس بیشتر می شود" دلیلش را كسی نمی داند!
در زمان اشغال اوكیناوا توسط سامورائیها، كشاورزان و مردم جزیره برای دفاع از حق خود مجبور به یادگیری فنون رزمی از راهبان بودند اما این كشاورزان نه معلومات لازم برای یادگیری تمام فنون را داشتند و نه وقت كافی. راهبهای معبد شائولین بنابه صلاحدید خود چیزهایی را به مردم یاد دادند كه كاربردی و چكیده هنرهای رزمی بود و به تبع مهمترین آن روشهای تنفسی را آموزش دادند.
كنگ فو راهبان دارای 73 هزار تكنیك و تركیب و عكس العمل سازی بود و بیش از 70 روش تنفسی. اما این تعداد فن به حدود 1000 تكنیك و 3 روش تنفسی خلاصه گردیده و به نام كاراته (مبارزه با دستان خالی) مشهور گردید.
در بین 3 روش تنفسی كاراته ، تنفس "ایبوكی " عصاره تمام كنگ فو باستانی و كاربردی و بهترین تقویت كننده قدرت درونی و در نتیجه اعتماد به نفس است.
ایبوكی راز هنرهای رزمی و مظهر یین و یانگ و همچنین انرژی چی یا كی می باشد.
ایبو به معنی ماه و خورشید (مهشید) و كی به معنی انرژیست. ایبوكی یعنی نرمی و سختی ، آرام و خشن و ملایم و تند و یین و یانگ است.

  دانستن ایبوكی بر هر رهرو طریقت دانایی واجب است. 

روش انجام ایبوكی


برای انجام ایبوكی هوا به آرامی وارد ریه ها می گردد به طوری كه صدای نفس نباید شنیده شود دستها به آرامی به صورت ضربدری به سمت شانه ها كشیده می شود یعنی دست راست به طرف شانه چپ و دست چپ به طرف شانه راست. با حركت دستان به سمت بالا عمل دم انجام می شود.
بعد ازاینكه هوا كاملا وارد ریه ها شد دستها به مشت تبدیل می شود و هوا با فشار زیاد به قسمت شكم (دیافراگم) وارد شده و در عین حال از ته گلو خارج می شود تاكید می كنم هوا را چنان با فشار به سمت شكم می فرستیم كه عضلات شكم سفت می گردد در عین حال كه به شكم و دیافراگم فشار وارد می شود هوا از ته حلق شروع به خروج می كند (خروج تدریجی). دستان مشت شده به طرف پایین حركت می كند. صدای بازدم بسیار بلند و قدرتیست. بازدم باید صدای نعره و یا خرناس یك ببر یا اژدها را بدهد.
كاراته كارها معمولا ایبوكی را در زیر آبشار و یا در داخل استخر (آب تا بالای سینه) انجام می دهند.
این تنفس سریعا به شما قدرت درونی داده و حتی بدن را گرم می كند. اگر یك خانم وقتی كه مورد تهدید قرار گرفته است ایبوكی را سه بار انجام دهد سریعا قیافه ای ترسناك و خشن پیدا نموده و در عرض چند ثانیه تبدیل به یك ببر ماده می شود. بعد از انجام ایبوكی چنان آرامشی به شما می دهد كه باورنكردنیست.
ایبوكی ملایم:
به این روش رقص هوا در شكم نیز می گویند .در این روش كه الهام گرفته از ایبوكی است دم را انجام داده و وارد شكم نموده و سعی می كنیم هوا را در درون شكم حركت دهیم سعی می كنیم تا شكم كاملا باد شده و بزرگ شود. تلاش می كنیم تا شكم بیش از پیش بزرگ تر شود. انگار كه مسابقه بزرگ كردن شكم گذاشته اند. بعد به نرمی هوا را بیرون می دهیم. این عمل را سه بار یا بیشتر انجام بدید.

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 352
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

معني كاتا

 

کاتا  
 
 کاتا یک فرم پیشرفته تمرین است که به عنوان بالا ترین تجربه کاراته قبل از به وجود آمدن مبارزات آزاد می باشد. لغت کاتا به سادگی ترجمه نمی شود ؛ ولی تقریبا به معنی الگو یا فرم است .
بیشتر از 70 نوع کاتا در کاراته تمرین می شود که هر کدام شامل یک سری از تکنیک های ترکیبی تنظیم شده برای جهت ها و دستورات است.کاتا ها شامل تمرین هایی است که در آن تکنیکهای پایه تمرکز، استقامت، سرعت و تعادل تمرین می شود.
 
کاتا همچنین تمرینی برای اتصال ترکیبی به هم و ایجاد یک سری 
حرکات پیوسته است . بعضی از استادها تلاش دارند که معنی تمام حرکات را توضیح بدهند ، که کار خیلی ساده ای نیست ؛ 
چرا
که خیلی از کاتا ها در مورد کاربرد بعضی از سلاح هایی است که اکنون استفاده نمی شود و بعضی از تکنیک ها هم معنی دقیقی ندارد . در بقیه موارد نیز نمی توان یک طرح را به سادگی بدست آورد ؛ چون برداشت های شخصی متفاوتی وجود دارد .
  
اکثر کاتا ها از یک نقطه شروع و در همان جا تمام می شوند. این موضوع به استاد کمک می کند تا درستی اجرای شما را چک کند.
 
شما در همان مراحل اولیه تمرین با کاتا ها آ شنا می شوید . اولین کاتایی را که یاد می گیرید پینان یا هیان نام دارد . پنچ پینان یا هیان در قرن گذشته به عنوان درس های مخصوص تدریس می شد که فرد باید هر کدام را برای درجات اولیه کمربند های رنگی یاد بگیرد.
 

نام کاتاهای کاراته:
1-هیان شودان 
2-هیان نیدان
3-هیان ساندان
4-هیان یوندان
5-هیان گودان
6-تکی شودان
7-تکی نیدان
8-تکی ساندان
9-باسای دای
10-باسای شو
11-کانکودای
12-کانکوشو
13-امپی
14-جیون
15-جی‌این
16-جیته
17-چینته
18-نیجوشیهو
19-سوچین
20-اونسو
21-گوجوشیهودای
22-گوجوشیهوشو
23-هانگتسو
24-گانکاکو
25-وان‌کان
26-می‌کیو

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 1969
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

نام ضربات در کاراته

 

نام ضربات در کاراته 
1- چودان زوکی = ضربه مشت به قسمت وسط بدن
2 - جودان زوکی = ضربه مشت به قسمت بالائی بدن 
3 - مای هیجی اوچی = ضربه با آرنج به جلو و وسط بدن
4 - جودان هیجی اوچی = ضربه با آرنج به بالا
5- یوکوهیجی اوچی = ضربه با آرنج به پهلو
6 - اوشیرو هیجی اوچی = ضربه با آرنج به عقب
7- اتوشی هیجی اوچی = ضربه با آرنج به پائین 
8 - یون هون نوکیته = ضربه با چهار نوک انگشت
9- نی هون نوکیته = ضربه با دو نوک انگشت
10- ایپون نوکیته = ضربه با یک نوک انگشت
11- کن تسوئی اوچی = ضربه با پشت مشت(انتهای مچ) 
12- اوراکن یوکواوچی = ضربه با پشت مشت به گیجگاه
13 - های تواوچی = ضربه با تیغه داخلی دست باز
14 - شوتواوچی = ضربه با تیغه خارجی دست باز
15 - یوکوشوتواوچی = ضربه با تیغه خارجی دست باز به پهلو
16- یامازوکی = ضربه با دو مشت تواما به چودان وجودان
17- اوراکن شومن اوچی = ضربه با پشت مشت به روبرو به حالت فرود 
18 - شوتی زوکی ضربه = با کف دست(تیشو زوکی) 
19- تاته زوکی = ضربه با مشت به صورت افقی
20- اورا زوکی = ضربه با مشت به صورت عمودی
21- ماواشی زوکی = ضربه با مشت به صورت دورانی
22- موروتو شوتی زوکی = ضربه با کف دو دست
23 - هیراکن زوکی = ضربه با بند دوم انگشتان
24- هیتوساشایوبی ایپون کن = ضربه با بند دوم انگشت اشاره 
25- ناکاداکا ایپون کن = ضربه با بند دوم انگشت وسطی 
26- هی کو موروتو زوکی = ضربه دو مشت موازی
27 - هیرا باسامی = ضربه با قسمت داخلی دست (دهان ببر) 
28 - یوبی باسامی = ضربه با انگشت اشاره وشصت به گلو
29 - اوراکن اوچی تاته ماواشی = ضربه دورانی به صورت فرودی
آرمانهای روحی معنوی سبک شوتوکان 

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 306
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

نقاط حساس و آسيب پذير بدن انسان

 

نقاط حساس و آسیب پذیر بدن انسان
 
برآمدگی بینی:این اصطلاح به منطقه میان ابرو و نقطه امتداد یافته تا سطح چشم اطلاق می شود و این نقطه فوق العاده اهمیت دارد. چرا که اگر ضربه ای محکم به آن اصابت کند ، می تواند از حرکت رو به جلوی شخص جلوگیری نماید. 
بالای گوش:ضربه به این قسمت باعث آسیب پذیری میشودو شخص را از حالت تعادل خارج می نماید.
فک:ضربه به این قسمت باعث آسیب پذیری میشود و اگر شخص در حال دفاع نباشد امکان صدمه دیدن زیاد میباشد.

قسمت زیر بینی: این قسمت در مشت زدن قسمت مهمی است و اگر به آن ضربه برخورد کند باعث جاری شدن اشک و اگر ضربه محکم وارد شود دچار پارگی مویرگ ها و خونریزی میشود.
چانه: اصابت ضربه به این نقطه آسیب جدی را در پی خواهد داشت. آن چنان که بر اثر ضربه شدید ، کل بدن حریف به زمین می افتد. 

کشاله ران:حتی یک ضربه سبک به این قسمت نیز به طور خطرناکی موجب ناتوانی شخص خواهد شد.لذا هنرجو باید آمادگی حفاظت از این قسمت را در خود ایجاد کند. 

سیب آدم: برخورد ضربه به این نقطه ، شخص را از پا در می آورد. بدن، مکانیسم انعطاف پذیری را برای حفاظت از این نقطه به وجود می آورد ، بدین صورت که چانه به طور خودکار پایین می آید و آن را می پوشاند. بنابر این ضربه ای که به این نقطه پرتاب میگردد به احتمال زیاد به چانه برخورد خواهد کرد.

استخوان ترقوه: این استخوان شکننده بوده و به آسانی شکسته میشود و هنرجو باید همواره دقت در مراقبت و حفاظت از آن را به ذهن بسپارد. اگر استخوان تر قوه شکسته شود ، شانه خم میشود.
زیر بغل:عدم حفاظت از بغل ها می تواند منجر به شکست فرد در مسابقه شود. ضربه قوی در مسابقه شود. ضربه قوی به سمت بالا و زیر بغل باعث پارگی زردپی های شانه شده ، به طرز فجیعی موجب از جا در رفتن  استخوان می شود.
این نقطه قسمتی از بدن می باشد که پس از دریافت ضربات متوالی امکان شکسته شدن وجود دارد، و در صورت شکستن دنده ها شکسته و به سمت قلب رفته و نتیجه آن مرگ می باشد.

دنده های آزاد(قابل جا به جایی):دنده های آزادبهدنده های پایینی گفته می شود که بسیار ضریف و شکننده می باشد. اگر این نقطه به وسیله ضربه آسیب ببیند درد تاقت فرسایی برای فرد خواهد داشت.
پشت پا:اگر زرد پی ها به سختی آسیب ببیند کف و قوزک پا هم ضربه خواهد دید، پس این نقطه اهمیت فراوانی دارد.
پایه مخچه:یکی از آسیب پذیر ترین نقاط بدن پایه مخچه می باشد، که اصابت ضربه به آن غش آنی را به دنبال خواهد داشت و در صورت بر خورد ضربات مکرر به این قسمت فرد به اختلالات عصبی و تضعیف بینایی دچار می شود.

کلیه ها: ضربه به کلیه ها بسیار درد ناک می باشد و می تواند سلامت و حیات فرد را به خطر می اندازد.
استخوان دنبالچهوارد آمدن ضربه به این قسمت در ستون پشتی مانع فعالیت شخص خواهد شد.

پاشنه آشیل: این قسمت حتی اگر هم آسیب نبیند ضربه محکم به آن ، بسیار دردناک خواهد بود.
شکم(بطن):این قسمت ، منطقه فوق العاده حساس و آسیب پذیری است ، که اصابت ضربه به آن خطر جدی را به همراه خواهد داشت. 

 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 400
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

هنر كاراته و تاريخچه آن در ايران

 

مقدمه

 

کاراته ورزشی است با ریشه ژاپنی که هدف آن این است كه بدن را وسیله ای تخصصی جهت حمله ودفاع نماید . در واقع ورزشی است که درقالب مبارزه بین دو نفر اجرا می گردد.

 کاراته در لغت به دو واژه کارا یعنی خالی (Empty) و ته به معنای دست (Hand) تقسیم می شود که معنای کلی کاراته - دو(راه کاراته)، مبارزه با دست خالی (بدون سلاح) می باشد كه در این راه دل و ذهن از تمام خواسته های دنیوی و غرور بی جا ، خالی ونهایتا فرد می بایست بر نفس اماره خویش فایق آید .

 در این رشته ، مسابقات به صورت تیمی وانفرادی در دو بخش آقایان و بانوان در رشته های کاتا وکومیته انجام می گردد.اوزان مسابقات كومیته انفرادی به ترتیب 55- و 60- و65- و 70- و75- و80- و80+و آزاد برای آقایان و 53- و60-و60+و آزاد برای بانوان می باشد.

تاريخچه کاراته

انسان از زمان تولد مجبور به مبارزه برای ادامه زندگی می باشد . پس تاریخ قطعی برای پیدایش این فكر كه بدن را به وسیله مبارزه تبدیل نماید نمی توان یافت، اما کاراته امروزی شکل تکامل یافته ای از کمپوی چینی (بوکس چینی) می باشد که در ابتدا اوکیناواته نامیده می شد .

 کاراته از سال 1912 به صورت سیستماتیک از کشور ژاپن به جهان خارج معرفی شد ودر سال 1964 اولین فدراسیون رسمی کاراته در جهان توسط انجمن های گوناگون ژاپنی هم زمان با بازیهای المپیک در ژاپن تشکیل یافت.(FAIKO)

 در طی این سالها کاراته از طریق سازمانهای مختلف بین المللی تغذیه گردید تا اینکه هم زمان با اولین دوره مسابقات جهانی این رشته در سال 1970 ، کنفرانسی با حضور 32 کشور برگزار گردید که منجر به تشکیل سازمان جهانی کاراته دو شد . و از این زمان به بعد کاراته به عنوان ورزش جهانی دست یافت.

مدتی بعد فدراسیون جهانی کاراتهW.K.F تاسیس و نهایتا به تایید I.O.C رسید و اکنون این سازمان زیر نظر I.O.C مشغول به کار می باشد ومسابقات رسمی آن از طریق همین مجموعه در جهان انجام می گردد .

 W.K.F درهرقاره ای نماینده ای دارد که علاوه بر این که به عنوان رئیس فدراسیون همان قاره متولی امور می باشد سمت نایب رئیسی فدراسیون جهانی را نیز دارد و مسابقات دوره ای آن قاره را انجام می دهد که در آسیاA.K.F (فدراسیون کاراته آسیا) عهده دار آن است و کشور ما نیز بعنوان زیر مجموعه هردو سازمان فوق فعالیت می نماید .

 مرکز سازمان جهانی کاراته در کشور اسپانیا و سایت اینترنتی آن www.wkf.net و مرکز فدراسیون کاراته آسیا در کشور تایوان می باشد .

 

تاریخچه کاراته در ایران :

 

هنر رزمی کاراته در سال 1342 وارد ایران شد .بنیانگذار كاراته ایران آقای فرهاد وارسته هستند و اولین نفری که در کشور مان توانست موفق به اخذ کمربند مشکی گردد آقای مرتضی کاتوزیان بود که در خرداد سال 1349 به این امر نائل گردید .

 کاراته با سبکهای کان ذن ریو، شوتوکان و وادوریو در ایران شروع به کار نمود ولی به تدریج سبكها گسترش یافت .در سال 1351 آکادمی کاراته به عنوان اولین باشگاه رسمی کاراته کشور کار خود را بصورت منسجم و کلاسه شده آغاز نمود .

 در سال 1352 برای اولین بار تیم ملی کاراته کشورمان شکل گرفت که با هزینه شخصی به دومین دوره مسابقات جهانی که در پاریس برگزار می شد اعزام گردید و موفق به کسب مدال برنز کومیته تیمی و عنوان پنجمی این دوره از مسابقات شد.

 در سال 1353 فدراسیون کاراته ایران شکل گرفت که مسئولیت آن از سوی سازمان ورزش وقت به آقای فرهاد وارسته واگذار گردید .

 امروزه فدراسیون کاراته متولی امور مربوط به سبکهای آزاد کاراته نیزهست که به دو شکل رینگی و غیر رینگی فعالیت می نمایند . لازم به ذکر است این دو رشته در جهان از طریق سازمانهای غیر متمرکز رهبری می گردد . اما در کشورمان با توجه به جمعیت زیاد این بخش، فدراسیون کاراته امورمربوط به سبکهای آزاد را عهده دار است.


 كه اصول 4 گانه قهرماني آن

توسط كاتارو

ميباشد با آرزوي قهرماني براي تمام كاراته كاهاي عزيز


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 275
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

كاتا و مراحل يادگيري

 

کاتا (Kata) شاخه ای از وزرش کاراته است که برای مقابله با حریف کاربردهای زیادی دارد. کاتا در مجموع اهداف جالب و بسیاری دارد اما اغلب مردم تصور میکنند که این ورزش به نوعی دفاع شخصی است و در زندگی روزمره کاربرد بسیاری دارد.


اما واقعیت این است که کاتا در ورزش های رزمی شاخه معتبری از کاراته است و از نگاهی دیگر رشته ای با قابلیتهای تهاجمی و تدافعی در برابر حریف ذهنی! (به این معنا که مهارتهای فردی در آن مورد توجه قرار می گیرند). استفاده از مشت و ضربات پا و حتی ایستادن در حالتهای مختلف همگی از شاخصه های کاتا هستند. 
کاتا کلمه ای ژاپنی است و در لغت به معنی شکل و فرم (form) می باشد. کاتا در واقع الگوهای حرکات تهاجمی و تدافعی را به صورت جزیی در حرکت تکی و یا گروهی تعریف می کند.

این ورزش، در زمانهای بسیار دور ورزشی زیر مجموعه کاراته بوده. استادان کاراته، کاتا را به عنوان شیوه ای برای بالا بردن توانایی، قدرت و تکنیک شاگردانشان به آنها یاد می دادند. شیوه ا ی که با آن بتوانند در برابر دیگران از خود دفاع کنند. اما معنای تکنیک در این ورزش به طور کامل آشکار و بدیهی نیست. سطوح بالای تکنیک فقط پس از گذشت سالها و مهارتهای فراوان فرد مشخص و آشکار می شود و گاهی اوقات هم پس از سپری شدن دوره های تحت آموزش!

اما از مدتها پیش و در دوران کهن کاتا از شیوه های اصولی و حتی زیر بنایی یادگیری و آموزشی کاراته بود. بعضی مواقع فرد سالها باید تمرین می کرد تا به طور کامل آن را یاد بگیرد. متاسفانه امروزه مردم درک درستی از کاتا ندارند و آن را به غلط تعبیر می کنند، بسیاری از اساتید فن هنوز همان شیوه های قدیمی و سنتی را آموزش می دهند. تمرینات خوب اما از نظر ارزشی و طبقه بندی ضعیف. واقعا" جای تاسف دارد! این موضوع مانند آن می ماند که شما یک کتاب عالی و معرکه داشته باشید اما نتوانید آن را بخوانید. با کار و تمرین کاتا مثل یک موجود زنده زندگی میکند. یادگیری تکنیک و فنون، دانستن استخوان بندی و فیزیک انسان، آشنایی با سیستم عصبی و دانستن کمی روانشناسی همگی به پیشرفت در این ورزش کمک میکنند.

 

کاتای تکی - solo

 

هر شاخه ای در کاتا اسم مخصوص خودش را دارد. بعضی از آنها نام مبدع خود را دارند، بعضی تصویر کلی آن شاخه کاتا را منتقل می کنند، بسیاری از شاخه های کاتا از "اوکیناوا (Okinanwa)" از اسامی ژاپنی برگرفته شده.

 


مراحل یادگیری 

 

در هر سطح از یادگیری شما باید شیوه جدیدی از کاتا آشنا میشوید، آغاز یادگیری کاتا با آموزش حرکات به همراه تکنیک ها و تمرینات است. در ابتدا باید هر تکنیکی را به درستی یاد بگیرید، سپس نوبت به تکنیک بعدی میرسد، ذهن شما باید مملو از چیزهای باشد که می بایست یاد بگیرید، این مرحله فیزیکی کاتاست.

سرانجام تمرینات بیش از گذشته اتوماتیک (خودکار) می شوند، با جزییات بیشتر و ریتمیک تر، در این مرحله باید قدرت اصلی و واقعی خود را در تکنیکهایی که یاد گرفته اید را نشان دهید.

مرحله میانی زمانی کامل می شود که یادگیری کاتا تبدیل شود به یک قالب فنی صحیح با قدرت بالا که بدون هیچ دغدغه فکری انجام گیرد. این مرحله، نخست یادگیری کاتای ذهنی است. شاید بتوان کاتا را وجهی از مدیتیشن (Meditation) دانست.

در سطح کمربند مشکی نبرد و پپکار واقعی جلوی چشم ظاهر می شود. باید بتوانید با کاتا زندگی کنید. در ذهنتان باید تجربه کنید که چطور حمله کنید. (البته این امر فقط باید در ذهنتان صورت بگیرد) در این مرحله کاتا جزیی از وجود شماست.

ارتباط کاتا با شاخه های دیگر رزمی

 

در کاراته اکثر فنون و تکنیکهای کاتا شما را با فنون دیگر نیز آشنا می کند. یادگیری اولیه این ورزش بسیار خیلی و مهم است و به مانند پیش زمینه و الگویی ابتدایی برای آموختن اصولی کاراته است. گروه شاخه های کاتا همه با هم در یک دایره مرتبط هستند، یک نوع کاتا شما را به نوع دیگر ارجاع میدهد که از نظر سطح تکنیکی بالاتر و فنی تر است و هر یک دانش علمی را درباره این ورزش بالا میبرد. 


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 326
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

مواردي درمورد گرم كردن بدن

 


موادی در مورد گرم کردن بدن

گرم کردن یکی از اصول علمی تمرینات محسوب می شود که هر ورزشکار می بایست به آن توجه داشته باشد.

از مهمترین مزیت های گرم کردن صحیح، قبل از شروع تمرین،جلوگیری از آسیب ها و بهبود فعالیت در رکوردها می باشد.

الف- زمان  گرم کردن بدن : با توجه به ورزش مورد نظر متفاوت     می باشد و بطور کلی زمان گرم کردن حداکثر تا 20 دقیقه توصیه می شود که البته اگر شاخص سن بالا باشد این زمان کمی بیشتر خواهد شد.

ب- چگونه بدن را گرم کنیم: نحوه گرم کردن به نوع رشته ورزشی بستگی دارد. در گرم کردن حداکثر ضربان قلب ورزشکار باید به 120 برسد و بهتر است که بالاتر از آن نرود چون باعث خستگی ورزشکار شده و کارائی اش را در تمرین پایین خواهد آورد. زمان گرم کردن هرچه به اجرای تمرین نزدیکتر باشد کارایی یهتری دارد.طبق تحقیقات بعمل آمده اثر گرم کردن در بدن 15 تا 20 دقیقه بطور موثر می ماند .

برای گرم کردن بدن می توان از حرکات زیر استفاده کرد.

1-   حرکات کششی

2-   دوهای نرم و دوهای آرام

3-   نرمش های آرام

4-   حرکات بالستیک(تابی)

5-   حرکات انعطافی

در گرم کردن برای جلوگیری از آسیب دیدن عضلات بدن باید توجه بیشتری به عضلات آسیب پذیر بدن مانند عضلات پشت ران یا همسترینک.عضله دو قلوی پشت پا،کمرو پشت داشت .

ج:نتیجه گرم کردن صحیح بدن:

1-حرکات کششی بدون درد باعث تحریک گیرنده های داخل عضله از نظر فیزیولوژیک شده و دمای بدن را بالا می برد وباعث بالا رفتن

سوخت و ساز شده و انتقال عصبی سریع تر می گردد و اکسیژن زودتر به سمت عضله آزاد می شود.

2- از چسبندگی عضلات کم شده و بر دامنه حرکتی عضله افزوده      می گردد.

3- باعث افزایش تحریک پذیری واحدهای عصبی می شود

4- گرم کردن تاحدی در بهبود رکورد مناسب موثر است


تاریخ : یک شنبه 4 خرداد 1393
بازدید : 293
نویسنده : MOHAMMAD MOGHERI

 

آزمون کمربند آبی

 

کمربند آبی

تاچی کاتا
ساگی آشی داچی،نای فانچین داچی
کیهون
هاچی چی داچی:موتوداچی
تاته زوکی    آگه زوکی    هیرا باسامی    یوبی باسامی    ایچی شوتو اوچی    اوچی های تو اوچی
یوکو شوتو اوچی    یوکو های تو اوچی
شیکو داچی-زنکو تسو داچی
اوچی شوتو اوکه
یوکو بارای
هی کو اوکه
گدان جوجی اوکه
جودان جوجی اوکه
جودان زوکی اوکه
چودان زوکی اوکه
اتوشی اوسائه اوکه
کاتا اوسائه اوکه
هیکو داچی
فومی کومی
یوکو گری
ذن کوتسو داچی
گدان بارای-موتوداچی-گیاکو زوکی
یوکو اوکه-موتو داچی-گیاکو زوکی
اوچی اوکه-موتوداچی- گیاکو زوکی
آگه اوکه-موتوداچی- گیاکو زوکی
اوشیرو آشی مائه گری،مای آشی ماواشی گری، گیاکو زوکی
اوشیرو آشی مائه گری،مای آشی مائه گری، گیاکو زوکی
جون مایگری جون ماواشی گری،گیاکو زوکی
جون ماواشی گری،گیاکو زوکی
اوشیرو آشی ماواشی گری،مای آشی ماواشی گری،گیاکو زوکی
کاتا:
هیان یودان
کومیته 
یاکو موکو کومیته: بونکای هیان ساندان
تاریخچه اوکیناوا
اوکیناوا یکی از جزایر بزرگ ژاپن است،که در قرن اخیر اولین مرکز شکل گیری واقعی کاراته محسوب می شود،استادان بزرگ شهرهای شوری-ناها-توماری در این شکل گیری سهم بسزایی ایفا کردند که بعداً هنر این استادان به شوریته یعنی دست و شوری-ناهاته یعنی دست نها و توماریته یعنی دست توماری معروف شد.

از مشخصه شوریته:ایستادنهای طبیعی و حرکات ثابت
از مشخصات ناهاته: ایستادن های دایره ای و حرکات تمرکزی
از مشخصات توماریته: ادغام این دو هنر را می توان نام برد.


نعمت است نه فاجعه رفتن کسی که لایق نیست .............

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان عمومي و ورزشي و علمي و آدرس msahand.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com